Vliegen mindervalide

De bestemming is bekend, echter betreft het een vakantie met het vliegtuig. Vliegen mindervalide? Is dit wel mogelijk wanneer je gehandicapt bent en hoe gaat dit in zijn werk?

Uit onze ervaring is gebleken dat vliegen vanaf Schiphol zeer goed toegankelijk is voor mindervalide.

Met de trein naar Schiphol voor gehandicapten

De voorbereiding bestaat allereerst uit het bepalen hoe je op Schiphol komt. Met een rechtstreekse treinverbinding is dit uitstekend te doen. Je dient hierbij de NS te informeren dat er assistentie gewenst is. Klik HIER voor meer informatie van de NS. Wat voor ons betekend dat we hulp nodig hebben om in de trein te komen. Dit gebeurd middels een verrijdbare brug die geplaatst wordt door het NS personeel. Deze zal er staan bij de vertreklocatie als bij de aankomst locatie. Uiteraard belangrijk hierbij is om duidelijk te verifiëren of de datum en tijd klopt, waarop je reist. Mocht je moeten overstappen, informeer naar de mogelijkheden.
Wanneer je op Schiphol aankomt is het eenvoudig om je weg te vinden naar de juiste check-in.

Met de auto naar Schiphol voor gehandicapten

Wanneer je ervoor kiest om met de auto naar Schiphol te gaan dan zijn er verschillende mogelijkheden. Hierbij is wellicht je laten afzetten bij de vertrekhal (Kiss and ride) de meest eenvoudige. Klik HIER voor meer informatie. Je wordt bij de vertrekhal afgezet en je komt in de buurt van de check-balies. Kijk daarbij goed op de borden met welke vliegtuigmaatschappij je vliegt. Voor het parkeren geldt dat je hier kort mag staan om afscheid te nemen van de vakantiegangers of “chauffeur”. De chauffeur kan hierbij uiteraard een kennis of een taxichauffeur zijn.
Wat geldt voor het wegbrengen geldt tevens voor het ophalen. Bij de vertrekhal van Schiphol kan je ook als gehandicapte eenvoudig worden opgepikt. Zorg ervoor dat je duidelijk afspreek bij welke vertrekhal je staat. Dit voorkomt zoeken en eventueel ergernis.

Aangepaste auto parkeren Schiphol

Wanneer je beschikt over een eigen, al dan niet, aangepaste auto is parkeren met Valet parking een ware uitkomst. Het heeft als voordeel dat je voor de deur uitstapt en hierdoor tijdwinst heb op de lange reistijd en dat je geholpen wordt met al je bagage. Je auto wordt komt daarbij te staan op een bewaakte (24/7) en afgesloten parkeerplaats, waardoor je auto veilig staat tijdens je vakantie.

Bij terugkomst na je vakantie is het voordeel omgekeerd. Je spreekt hierbij een tijdstip en een locatie af waar en wanneer je opgehaald wilt worden. De gene die je auto heeft opgehaald zal daarbij ook helpen met het opnieuw inladen van de bagage.

Een goede uitkomst, waardoor je niet te veel hoeft te lopen met al je bagage, en je geen tijdverlies hebt op Schiphol.
Voor meer informatie over Valet parking klik HIER. Uiteraard niet onbelangrijk, de kosten voor Valet parking vind je HIER.

Assistentie op Schiphol voor mindervaliden / gehandicapten

Je bent al druk genoeg met de gehele heen- en terugreis. Handen zijn er te kort, maar je moet toch op tijd bij je vliegtuig komen. Schiphol biedt hiervoor assistentie om je hierbij te helpen.
De combinatie vliegen mindervalide is zeer vermoeiend en maak daarom gebruik van deze dienst.

Wanneer je hier gebruik van wilt maken, laat dit Schiphol weten. Dit kan je doen via je reisbureau of via de luchtvaartmaatschappij. Zij gaan de luchthaven informeren dat assistentie gewenst is en zullen je eventueel op Schiphol doorverwijzen. Voor meer informatie klik HIER.

Zoek je een goedkoop vliegticket? Kijk dan op 1 van de onderstaande sites:

Transavia.nl

Vliegtickets.nl
WTC.nl

De hulp die je mag verwachten op Schiphol

Schiphol is zeer compleet met het assisteren op de luchthaven. Ze helpen je o.a. op de volgende punten:

  • Eventueel aanbod van een rolstoel
  • Doorgang securitycontrole
  • Paspoortcontrole
  • Vervoer na de securitycontrole
  • Vervoer naar de gate
  • Plaatsing tot in het vliegtuig, eventueel tillend

VliegtuigRolstoel

Let op: Hoe vervelend ook, maar controleer ook bij het cabine personeel of je ook assistentie krijgt bij aankomst! Liever te vaak de controle vraag, dan dat je er alleen voor staat.