Verpleging / zorg tijdens je vakantie

Vakantie thuiszorg, waarom? Het is niet vanzelfsprekend als je op reis gaat, dat je zelfredzaam bent. Wil je, heb je of ken je geen kennissen die je kan helpen tijdens je vakantie. Of wil je dat je vakantiepartner niet teveel wordt belast met de zorg die jij nodig hebt. Dan is het een begrijpelijke vraag dat je wilt weten of je zorg kunt inkopen.

Vakantie thuiszorg mogelijk in Nederland?

Om hier kort antwoord op te geven, ja het is mogelijk om zorg in te kopen op locatie. In Nederland kan je veelal terecht bij de Thuiszorg. Vraag daarbij in de desbetreffende regio naar de mogelijkheden. Let daarbij wel op, vraag dit op tijd aan! Ook de Thuiszorg heeft zijn agenda waarin jij moet passen.

Vakantie Thuiszorg

Waar vind ik thuiszorg?

Dit vergt wat zoeken op het internet, maar je hebt ook deze site gevonden. De zoektermen die ik simpelweg gebruik zijn:

  • Thuiszorg + plaatsnaam of regio (Bijvoorbeeld regio Twente, Klik hier)
  • ZZP zorg + plaatsnaam of regio
  • Vakantie thuiszorg Nederland
  • Bellen met de huiseigenaar of het vakantiepark. Vaak hebben zij goede ervaringen met zorg op locatie.

Overzicht Thuiszorg op vakantie

Daarbij zijn we bezig om een lijst op te stellen, met wie waar zorg kan bieden. De lijst vind je hier. De lijst is zeker nog niet compleet en mocht je op die lijst willen worden toegevoegd? Stuur dan een mail.

Welke thuiszorg heb ik op mijn vakantie nodig?

Hier is geen passend antwoord op. Ieder mens is uniek en zo is het ook met zorg. De zorg die je nodig hebt moet op maat worden afgestemd. Betreft het hulp die nodig is bij het aan- en uitkleden? Hulp bij het douchen? Of heb je hulp nodig bij je medicatie? Overleg dit voortijdig goed met de desbetreffende Thuiszorginstelling, zodat je tijdens je vakantie geen ongewenste verassingen hebt.

Om ongestoord op vakantie te gaan, afhankelijk van de situatie, kan het wenselijk zijn om deze hulp in te roepen. Naast dat jij je omgeving hiermee ontlast is het immers voor beide vakantie. Tijd om dus samen te genieten van je welverdiende vakantie.